Copiii de preot în tabără la Nemţişor

liturghie5

În săptamâna 29 iulie -2 august 2013 a avut loc în localitatea Nemţişor, o tabară de copii. Noutatea acestui aveniment este dată de faptul că toţi cei 50 de tineri participanţi au fost copii din familii de preot. Este pentru prima dată când se organizează o tabară la care participă doar copiii clericilor.
De reuşita acestui eveniment ne vorbesc impresiile tinerilor, mărturisite la finalul taberei:

Nu am mai fost până acum într-o astfel de tabără. Mi-a plăcut că au fost numai copii de preot şi asta m-a făcut să mă simt în largul meu. Am aflat aici şi părerea altor copii cum e să fii copil de preot. Asta m-a făcut să trec mai uşor peste anumite greutăţi. Andreea Pâslaru, (12 ani)

copii1

Mi-a plăcut în tabără că s-a făcut Sf. Liturghie şi ne-am împărtăşit, dar şi faptul că s-a postit în zilele corespunzătoare. Acest lucru a făcut ca totul să fie deosebit de alte tabere. Ţăpuc Eugen

impartasanie3

Vreau să revin în tabără deoarece am învăţat multe jocuri şi am dormit în cort. Aici am vorbit mult despre familia preotului, şi pot spune că este o binecuvântare să fiu fiică de preot. Miriam, (12 ani)

activitati12

Nu am mai fost în altă tabără. Aici s-a produs o schimbare în bine în viaţa mea. Voi şti pe viitor cum să abordez unele lucruri. Teodora Ana, (15 ani)

activitati6

Mi-a plăcut mult că ne-am distrat de minune. Am tras cu arcul, am făcut jocuri noi, foc de tabără şi am mers în excursie pe la mănăstiri. Cristiana Luca

arc3

Am învăţat cum să fac şi să pun în practică un proiect caritabil. Când voi ajunge acasă îl voi pune în practică dacă tata îmi dă binecuvântare pentru asta. Xenia Irina

activitati9

Toate aceste bucurii ale copiilor au fost posibile cu ajutorul doamnelor preotese care s-au ostenit pentru a pregăti toate cele necesare taberei: pregătirea şi servirea mesei, întreţinerea curăţeniei, dar nu în ultimul rând, susţinerea unor sesiuni de lucru specifice fiecărei grupe de vârste. Menţionăm faptul că marea majoritatea produselor alimentare necesare pentru prepararea hranei au fost donate de familiile celor cinci doamne preotese:
– Daniela Filip, Parohia Sf. Haralambi, Tg. Neamţ,
– Livica Irina, Parohia Ghindăoani, Protopopiatul Tg. Neamţ
– Maria Bîia, Parohia Lungani, Protopopiatul Paşcani
– Preoteasa Irina, Fălticeni
– Antoneta Negru, Parohia Sf. Ierarh Varlaam, Protopopiatul Iasi
Dorim să mulţumim şi doamnei Gabriela Butnariu, cadru didactic la Şcoala Timişeşti-Neamţ, precum şi tinerilor din cadru A.T.O.R. Tg. Neamţ, pentru implicarea în organizarea acestui eveniment, tineri coordonaţi de pr. Marian Filip.

Preoteasa Antoneta Negru

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s