Conferinţe Durău – 2013

În perioada 16-20 iunie 2013 vor avea loc la Durău primele conferinţe pastorale de anul acesta la care vor participa alături de preoţi şi preotesele, împreună cu copiii lor. Conferinţele vor fi prezidate de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi au ca temă „Preotul şi preoteasa – părinţi în familie şi în parohie”. În prima serie a conferinţelor, 16-18 iunie 2013, se vor întâlni preoţi şi preotese din cadrul protopopiatelor Paşcani şi Roznov, iar în cea de a doua serie, 18-20 iunie 2013, vom avea ca participanţi preoţi şi preotese din protopopiatele Hârlău şi Săveni.  

Tema întâlnirilor, dedicată Anului Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, are ca obiective oferirea de cunoștințe și exemple vii în ceea ce privește rolul de părinți în familie și parohie şi descoperirea frumuseții vieții de familie în familia de acasă și în familia-parohie.

În cadrul conferinţelor, vor fi sesiuni de lucru, în care preoţii şi preotesele vor dezbate teme legate de misiunea şi rolul familiei de preot în parohie, aspecte legate de educaţia copilului de preot, precum şi modalităţi sănătoase şi nesănătoase de educare a copiilor, într-o lume care i-a întors spatele lui Dumnezeu.

Acest program a fost pregătit exclusiv de preotese. Pe această cale dorim să le mulţumim doamnelor preotese: Smaranda Buju, Cristina Dorneanu, Daniela Filip, Ana Maria Macuc, Angela Botez, Natalia Corlean, care şi-au oferit sprijinul şi au făcut posibil ca fiecare preoteasă participantă să simtă BUCURIA DE A FI ÎMPREUNĂ.

Autor: Preoteasa Antoneta Negru.  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s